Workshop geluidstechniek

Op zaterdag 16 januari 2016 verzorgt Arnoud van der Laan uit Muntendam een workshop geluidstechniek voor beginners in samenwerking met Kunstencentrum De Klinker in Winschoten. ­De workshop is zeer geschikt voor muzikanten, (aankomende) geluidstechnici van scholen, koren, kerken en theatergroepen; kortom voor iedereen die wil leren werken met een professionele geluidsinstallatie.
De deelnemers gaan onder leiding van de docent samen de apparatuur opbouwen en aansluiten. Daarnaast wordt er geoefend met het mixen van muziek en wordt er uitleg gegeven over microfoons, het oplossen van rondzingen en storingen, het werken met effecten en nog veel meer. In het cursusboekje kunnen de deelnemers alle informatie thuis nog eens rustig nalezen. De cursus wordt verzorgd door technicus Arnoud van der Laan, van het Muntendammer geluidsbedrijf AE audio productions. Hij geeft regelmatig workshops geluidstechniek voor culturele verenigingen en scholen en is gastdocent aan het conservatorium in Haarlem. “Het is ontzettend leuk om te zien hoe snel de deelnemers de nieuwe technieken oppikken”, zegt van der Laan. “Je hoeft overigens geen lid te zijn van de muziekschool of het Kunstencentrum om mee te kunnen doen. Ook is er geen technische achtergrondkennis nodig; de workshop is speciaal ontwikkeld voor beginners.”
In januari gaan ook enkele andere cursussen van start in het Kunstencentrum, waaronder: fotografie, jeugdtheater, tango en yoga. De workshops geluidstechniek zijn populair volgens Hans Elbersen van het Kunstencentrum. De cursus voor gevorderden zit al helemaal vol. Voor de beginnerscursus op zaterdag 16 januari zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. Informatie en aanmelding kan op de website 

Reacties

Vanwege de grote belangstelling is er een extra workshop gepland op zaterdag 20 februari 2016 in De Klinker in Winschoten.

Reactie toevoegen