Gezocht ‘handen en voeten’

Op vrijdag 26 februari 2016 wordt de kerk van Noordbroek overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Hiermee wordt een tijdperk afgesloten maar breekt een nieuwe fase aan voor deze prachtige kerk en het bijbehorende leerkerkje. De kerk stond en staat het dorp ter beschikking voor culturele, sociale en maatschappelijke activiteiten. Ook zullen er in de nieuwe situatie nog regelmatig kerkdiensten worden gehouden. Net als bij vele kerken van de SOGK hopen we ook hier een zogenaamde Plaatselijke commissie te realiseren. Een dergelijke commissie van vrijwilligers geeft praktisch handen en voeten aan de activiteiten die in en om de desbetreffende kerk ontwikkeld worden, zoals het houden van exposities, het organiseren van lezingen en het geven van rondleidingen. Men houdt zich bezig met alles wat komt kijken bij het ‘draaiende houden’ van de kerk.
Op woensdag 20 januari om 19.30 uur organiseren wij daarom een informatieve bijeenkomst in het Leerkerkje, naast de kerk van Noordbroek. Het doel van deze bijeenkomst is te komen tot een zo breed mogelijk georiënteerde commissie.
We gaan dan met elkaar van gedachten wisselen over de activiteiten van een dergelijke commissie: wat houdt het in en wat wordt er van je verwacht wanneer je zitting neemt in deze commissie, wat zijn uw verwachtingen en dergelijke zaken.
Ook u bent van harte welkom op deze bijeenkomst!
Dus: mocht ook u geïnteresseerd zijn, dan bent u van harte uitgenodigd voor genoemde bijeenkomst. Wel graag even aanmelden via info@groningerkerken.nl of telefonisch op 050-3123569.

Reactie toevoegen