Telecomspecialist 2.0

Je ziet ze vaak rijden, de auto’s van VIB Netwerken. In 2006 kwam Herman Bolmer met zijn bedrijf naar de Gouden Driehoek in Zuidbroek. VIB Netwerken legt TV en ICT netwerken aan zowel ondergronds als bovengronds. Vanuit de start als huisinstallateur van SKV en ZIGGO is het bedrijf inmiddels uitgegroeid naar een omvang van 140 medewerkers en heeft vele klanten in de Industrie, de Zorg, het Onderwijs en in de Recreatie. VIB behoort daarmee tot de een van grootste werkgevers van Zuidbroek. 
Vanuit de vestigingen in Zuidbroek, Drachten en Apeldoorn worden vele projecten aangestuurd en uitgevoerd. Snel internet wordt steeds belangrijker, ADSL is immers niet meer van deze tijd. Bedrijven en particulieren stappen massaal over naar breedbandband netwerken via coax en glasvezel.  Naast TV, ICT en Internet netwerken voor ZIGGO legt VIB momenteel ook het Fiber to the Home glasvezelnetwerk voor Stichting Kabelnet Veendam in Veendam aan. 
Ook is het bedrijf gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van Brandmeldinstallaties, E-laadstations, camerasystemen en Zorgcommunicatiesys- temen. Om klanten van A tot Z van dienst te zijn levert VIB Netwerken nu ook de abonnementen van ZIGGO. Vanuit een eerlijk advies worden particuliere en zakelijke klanten geholpen in de keuze van de juiste diensten. Het netwerk van ZIGGO ligt in de woonkernen en helaas niet in de buitengebieden. Ook voor de buitengebieden wordt met verschillende partijen gezocht naar de juiste oplossing om in de nabije toekomst gebruik te kunnen maken van breedband internet. Dit om de leefbaarheid van de buitengebieden op peil te houden.   

Reactie toevoegen