Winterfair in Borgercompagnie

MMC koerst op Cultuurmarkt met presentatie van regionaal talent, -kunst en creativiteit. Met inzet van enkele workshops kan op zondagmiddag 13 december door kinderen en volwassenen gewerkt worden aan diverse creatieve klussen. Voor de jongeren zijn er muzikale presentaties van o.a. Caius Bonus, expo’s en voordracht. Voor diegene die de filmpremière in Images van ‘de Lullige Levensloop van een saaie man’ van Joren Molter heeft gemist is er deze middag een herkansing. Ook worden zijn onlangs gepresenteerde Kopland-films rond huiselijk geweld e.d. vertoond. Dit alles in de sfeer van een heuse winterfair met snert, koek en sopie.
Recentelijk zijn met succes diverse cursussen bij de cultuurstichting MMC weer begonnen en is het tijd voor de speciale activiteiten. In samenwerking met de kortgeleden opgerichte stichting Cultuurwerkplaats BC 47 en cultuurmakers uit de regio is gekozen voor een Cultuurmarkt in de vorm van een WINTERFAIR. Hiermee sluit MMC een bijzonder geslaagde periode af waarin de reguliere cursussen zijn uitgebreid met pianoles voor beginners, textielverwerking en Songwriting.
Wat is er op zondagmiddag allemaal te zien/te doen? Er zijn marktkrammpjes Kunst en Cultuur; de jongerenband Caius Bonus treedt op; knutselen voor kinderen en volwassenen; je kunt zelf knijpertjes bakken (gratis); er zijn Crhristmas Carols, er is glühwein, hapjes, snert. muziek en nog veel meer… En… de toegang is gratis.

Na de afsluiter van de muziektheaterproductie ‘Wil de nieuwe Fré Meis opstaan’ is de groep nu bezig met de opvolger in de vorm van een provinciaal verhaal rond ‘Tammo’, als nazaat van Adriaan Geerts. Dit project wordt met steun van de gemeenten Hoogezand Sappemeer, Menterwolde, de Provincie en het VSB fonds gerealiseerd. Voor de uitvoering zoekt MMC nog diverse acteurs van rond de dertig jaar en meerdere koorleden. De repetities starten in februari.

Reactie toevoegen