Geweldig Sinterklaasfeest!

Op 5 december was het weer één groot feest in Zuidbroek. Een stoet van Sinterklaas en pieten trokken door het dorp met allerlei pakjes. En er zijn dit keer wel heel veel pakjes bezorgd bij de verschillende adressen.
Het was afgelopen zaterdag mooi weer en het was droog! De bonte stoet met pakjes, pieten met wapperende veren waren al van verre te zien en te horen. Alles was dan ook weer perfect geregeld; een fantastische inzet en samenwerking van zo’n 80 vrijwilligers. Vier dorpsraadleden en een burger (C. Ubels) liepen onderweg mee als volleerd en gecertificeerd verkeersregelaar. Er was zelfs een stoomboot met echte stoom en hoorn. Onderweg waren 5 Pietendans-plaatsen, waar volop gedanst werd.
Op de hele route stond er publiek langs de kant en voor de ramen; en maar zwaaien… Er werd zelfs onderweg eten aangeboden door publiek. Meer dan honderd kindpietjes stonden langs de route te zwaaien, dansen, zingen… Thea Lammers vertelt dat er veel raamposters van (Albert Heijn) door het hele dorp hebben gehangen. En er was een fantastische samenwerking met COOP. Vijf december was al met al een stralende dag voor Zuidbroek en alle mensen kwamen van ver… heel ver
Veel lachende gezichten, vrolijk dansende mensen jong en oud. Zuidbroek is dit jaar dus werkelijk bedolven onder de cadeaus. Rond zeven uur ’s avonds zijn de laatste pakjes bezorgd. Op naar volgend jaar, dat wordt al weer de tiende editie.

Reactie toevoegen