Uittocht Sint Nicolaas NNTTM

Het eind van het bezoek van Sint Nicolaas aan ons land is alweer in zicht. Op zondag 6 december vertrekt de Sint samen met zijn Pieten weer voor een jaar naar het warme Spanje. Speciaal voor iedereen die de goedheiligman wil uitzwaaien komt hij deze middag naar het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek, om van daaruit per trein naar Spanje te vertrekken. Op deze manier hoopt de Sint geen last te hebben van Witte Wieven, zoals dat wel bij de intocht in Meppel het geval was.
Vanaf 14.00 uur zijn kinderen samen met hun ouders of opa en oma gratis van harte welkom in de filmzaal van het museum om zo afscheid te nemen van de Sint en zijn pieten. Om ca. 14.45 uur vertrekken zij vanuit het station per trein naar Spanje.
De toegang tot de filmzaal is gratis. Wanneer men ook het museum wil bezoeken is een toegangskaart nodig.
 
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen