De Parel zet zich in voor voedselbank

‘Help de voedselbank helpen met elkaar, voor elkaar!’ is de slogan van de tasjesactie die de afgelopen twee weken op CBS De Parel werd gehouden.
De actie ging van start met een presentatie over de voedselbank door Margriet Kruit en Ankie Folkersma. Alle kinderen kregen maandag 9 november een oranje tasje mee waar ze houdbare producten in mochten doen voor de voedselbank. In de loop van de week vulden zich kratjes vol met opgehaald Sint Maarten snoep, pakjes kruidenmix, blikken soep,  cosmetica en vele andere houdbare producten. Op vrijdag 20 november werden de kratjes met houdbare producten dankbaar in ontvangst genomen. 
“Als school vinden we het belangrijk om iets voor de mensen in onze directe omgeving te kunnen betekenen, daarom hebben we er dit jaar voor gekozen een actie voor de voedselbanken in Hoogezand-Sappemeer en Veendam te organiseren. In het voorjaar van 2016 zal er nog een actie voor de voedselbank in Veendam worden georganiseerd. Alle kinderen hebben met veel enthousiasme mee gedaan aan deze actie.” 

Reactie toevoegen