Vaderweek in de Bibliotheek!

In de week van 16 tot en met 22 november is het Vaderweek in de bibliotheken van Menterwolde, Pekela en Veendam. Deze week staat voorlezen door (groot)vaders centraal. Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek van 16 tot en met 22 november willen de bibliotheken in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veen- dam vaders oproepen om meer voor te lezen. In de bibliotheken zijn tafels ingericht met heerlijke voorleesboeken. 
Daarnaast kunnen (groot)vaders tijdens de Vaderweek samen met hun jonge kinderen vouwschoenen in elkaar knutselen. Deze schoen kunnen zij samen zetten in de Bibliotheek om de week erna te komen kijken wat erin zit.
 
Spelen met Taal: de (groot)vadereditie
Spelen met Taal is hét voorleesfeestje van Bibliotheek Veendam. Deze terugkerende activiteit wordt georganiseerd om kinderen in een vroeg stadium kennis te laten maken met (voor-)lezen, boeken en de Bibliotheek. Op een speel-se manier worden de kinderen betrokken bij het verhaal. 
Op woensdag 18 november staat Spelen met Taal in het teken van (groot)vaders. Deze voorleesactiviteit begint om 10.00 uur in de Bibliotheek van Veendam.
 
Vaders voor Lezen
De Vaderweek is onderdeel van de landelijke campagne Vaders voor Lezen opgezet door de Leescoalitie. Met deze campagne wil de Leescoalitie (groot)vaders stimuleren meer (voor) te lezen. Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Een voorlezende (groot)vader heeft veel effect op het leesgedrag van kinderen.

Reactie toevoegen