Definitieve sluiting zwembad Zuidbroek

Ingezonden: Beste leden, ouder/verzorgers van jeugdleden en betrokkenen,
Eind van de middag ben ik door Victor de Reuver van Van der Valk Zuidbroek op de hoogte gebracht dat het Zwembad Zuidbroek op 31/12/2015 definitief zal sluiten. Belangrijkste reden is dat er in 2016 geen bijdrage meer zal zijn van de gemeente Menterwolde en het ontbreken van middelen om te investeren. Jullie zullen begrijpen dat dit geen goed nieuws was om te ontvangen.
In het gesprek vanmiddag heb ik gevraagd wat er zou gebeuren als er nu toch nog flink geld op tafel komt. De reactie was dat dit niet meer zou helpen, omdat de er ook grote investeringen nodig zijn. Gisteren heeft  het bestuur ook een reactie ontvangen van de gemeente op onze brief van 29 september. De reactie van de gemeente is dat ze ons niet meer kunnen helpen. Bovenstaande geeft aan dat actie in de richting van de gemeente geen optie meer is.

Met andere woorden: vanaf 1 januari 2016 heeft Zwemvereniging De Pinquin geen zwemwater meer in Zuidbroek. 
Vanavond heb ik alle aanwezigen bij de training geïnformeerd en met dit bericht wil ik dat doen aan alle leden van Pinquin en betrokkenen bij de startgemeenschap.
Op korte termijn zullen we ons als bestuur beraden op de positie van onze zwemvereniging en haar toekomst. Hierbij gaan we zeker met De Inktvis praten wat de mogelijkheden zijn om onze samenwerking verder te ontwikkelen, maar ook andere opties zullen we in beeld brengen. Uitgangspunt is om alles op alles te zetten dat iedereen actief kan blijven zwemmen!
Wanneer jullie vragen, suggesties of opmerkingen hebben dan ontvangt het bestuur deze graag op bestuur@depinquin.nl of rechtstreeks bij ondergetekende. Het bestuur zal proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden. 
 
Tot slot, dit bericht doet flink zeer. Ik wens alle zwemmers die 31 oktober moeten zwemmen heel veel succes. Laat je zien!
 
Met een hartelijke zwemgroet,
Mede namens het bestuur,
Nico Altena
voorzitter Zwemvereniging De Pinquin

Reactie toevoegen