Voorbereidingen Concours Hippique in volle gang

DCIG competitie start 17 oktober in Nieuwe Pekela
De voorbereidingen voor het 54e Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn in volle gang. Dankzij de trouwe sponsoren kan de organisatie een gevarieerd programma samenstellen. Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen vindt plaats van 20 december 2015 tot en met 9 januari 2016 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.
De paardensport komt in Zuidbroek vele facetten aan bod en alle niveaus krijgen de kans zich op dit podium te laten zien. Zo verschijnen niet alleen topruiters van het springen aan de start, maar ook de jeugd met hun pony’s en dressuurpaarden.
 
DCIG
De eerste dag van het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen staat in het teken van de landelijke dressuurrubrieken klasse L t/m Z2 en 2 januari 2016 de finale ZZ licht. De beste combinaties van de DCIG competitie (DCIG:Dressuur Competitie Indoor Groningen) kwalificeren zich voor de finalewedstrijden tijdens IICH Groningen.
Voor deze competitie worden op 17 oktober 2015 in Nieuwe Pekela de eerste wedstrijden verreden. De overige wedstrijden worden gehouden in Veendam, Onstwedde en Beilen. De inschrijving hiervoor is net geopend en het loopt hard vol. Alleen in de klasse ZZ licht zijn nog een paar plaatsen vrij.
 
Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen deel uit van de Hengstencompetitie. De Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid voor de noordelijke paardenhouders, fokkers en alle overige paar- denliefhebbers om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien.
 
Show
Tijdens het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen zijn er een aantal shows. Aan de invulling hiervan wordt hard gewerkt en wie of wat er komt blijft voorlopig nog geheim.
 
Internationaal
Het Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen heeft de wens dit jaar een vierde dag aan het internationale deel toe te voegen. Er wordt hieraan momenteel hard gewerkt en de organisatie hoopt hier binnenkort meer over te vertellen.

Reactie toevoegen