Hoe fijn kan het zijn!

De zon schijnt door de ramen. Een klein baby’tje ligt te doezelen in de box en voor de box is een groepje kinderen druk aan het stapelen met mooie gekleurde blokken.
De pedagogisch medewerkster stelt af toe wat vragen. “Wat voor kleur blokje heb je daar?” “Hoeveel blokjes heb je nu in je hand?”. Een stukje verderop zit een jongetje dat nieuw is op de groep geïnteresseerd naar het groepje kinderen te kijken. Een pedagogisch medewerkster moedigt hem aan om zich aan te sluiten bij het groepje maar dat wil hij niet. Daar is het nog wat te vroeg voor. Bij de pedagogisch medewerkster voelt hij zich wel veilig en met haar wil hij wel met de bal spelen.
Zomaar een alledaags voorbeeld van een situatie op het kinderdagverblijf. Kinderen leren spelenderwijs kleuren en kleine aantallen, ze leren normen en waarden. Ze moeten immers wachten op hun beurt. Maar bovenal, ze spelen en hebben het geweldig naar hun zin! Het jongetje dat nieuw is op de groep krijgt de ruimte om in zijn eigen tempo zijn gevoel van veiligheid te vergroten. Hij komt er wel!
Kinderopvang is fijn voor kinderen en fijn voor u als ouders. U kunt uw kind met een rustig gevoel bij ons brengen en aan het werk gaan. Uw zoon of dochter wordt een gestructureerde dag geboden waarin spelen en gezelligheid centraal staat!
Ons kabinet heeft besloten dat voor alle werkende ouders de kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2016 omhoog gaat. Ouders ontvangen voor elk kind dat naar de opvang gaat meer kinderopvangtoeslag. Zowel de maximaal te vergoeden uurprijs als de inkomenstabel wordt geïndexeerd. Voor ouders met een laag inkomen (lager dan € 18.176) geldt dat de overheid zelfs tot maximaal 93 % (bij het 1e kind) van de kosten van de kinderopvang vergoedt!!
Jonge ouders zitten in de drukste fase van hun leven. Het kabinet vindt het belangrijk dat zij werk en privé goed kunnen combineren. Goede en betaalbare kinderopvang helpt daarbij. Minister Asscher: “Goede kinderopvang biedt een vertrouwde en veilige omgeving gericht op de ontwikkeling van je kind. Daar breng je als werkende ouder met een gerust hart je kind naar toe. De kinderopvang heeft meerwaarde voor ouders en kinderen. Van die meerwaarde moeten ouders en kinderen gebruik kunnen maken.” (bron, www.rijksoverheid.nl)

Wilt u meer weten over Kindercentrum Het Apenstaartje? Neemt u dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen!

Reactie toevoegen