S. Rustebiel 40 jaar lid

Deze maand was het 40 jaar geleden dat de heer Rustebiel uit Muntendam lid geworden is van de FNV. Hij kreeg daarom bezoek van de bestuursleden van de Woonafdeling van de FNV Menterwolde, Jan van Duren en Ineke Meijer.
De heer Rustebiel heeft altijd bij de Avebe gewerkt. Hij is daar als jongeman al gekomen en heeft op diverse locaties gewerkt, zoals in Eexterveenschekanaal, Veendam en Foxhol, waar hij nu nog werkzaam is. Ondertussen werkt hij al 46 jaar bij de Avebe. De heer Rustebiel is analist en werkte eerst op het laboratorium. Nu zit hij bij de controle in de fabriek, wat hij leuker vindt, omdat hij daardoor meer contacten heeft. Tot zijn pensioen werkt hij 4 dagen per week en heeft daardoor ook nog tijd voor leuke dingen. 
Zo zitten hij en zijn vrouw ’s zomers 3 maanden op de camping in Westerbork. Verder heeft de heer Rustebiel een hobby waar hij veel tijd aan kwijt is en dat is de zwemsport. Door zijn kinderen is hij er bij betrokken geraakt en nu is hij al sinds 8 jaar scheidsrechter bij wedstrijden. Ook mevrouw Rustebiel is actief in de zwem-sport. Zij hebben ook een groot aantal jaren de administratie van de Pinguïn gedaan. De heer Rustebiel is door zijn vader, die kaderlid was bij de bond, lid van de bond geworden. Gelukkig heeft hij de bond nooit nodig gehad, maar hij is wel blij, dat hij daardoor goede arbeidsvoorwaarden heeft. Ineke overhandigde de heer Rustebiel het gouden insigne. Voor mevrouw Rustebiel was er een mooi boeket bloemen.

Reactie toevoegen