Afscheid Jan Batelaan

Afgelopen donderdag nam ex-wethouder Jan Batelaan definitief afscheid in De Heemtuin. En velen hadden tijd voor hem vrijgemaakt. Hij kreeg lovende woorden van veel politici, ook uit naburige gemeenten, maar ook van vertegenwoordigers van bijv. bedrijfsleven en sociale instellingen. ”Er waren veel mensen en dat heeft hij zeker verdient. Jan is om politieke redenen opgestapt en hij ontwikkelt zich vast nog door. We zien hem zeker nog ergens terug”, aldus burgemeester Munniksma. “Hij heeft een aimabele manier om op te komen voor zijn standpunt. Hij weet dat je door vrienden te maken net wat meer kunt bereiken.”
Behalve burgemeester Munniks-ma hield ook partijgenote Mieke Bos een uitgebreide speech. Zij benadrukte in stevige bewoordingen dat zij vindt dat er toch te veel geharrewar is in de Menterwolmer politiek. “De door-
geschoten afrekencultuur verstoort al jaren de politieke verhoudingen, kost wacht-geld en creëert direct ‘bestuurlijke wraak’.” Ze citeerde Churchill:  “Democratie is de nood-zaak om af en toe te buigen voor de mening van anderen.” 
Gelukkig was de sfeer op de receptie wel gezellig en Jan Batelaan kijkt er dan ook tevreden erop terug. “Ik ben gelaafd, er zijn veel lie-ve woorden tegen mij gezegd. Zoals: ‘wij begrijpen dat je opstapte’ en ikzelf begrijp dat ook steeds beter. Ik ga nu zij- instromen bij de Rijks Universiteit Groningen voor een pre-master Recht en Bestuur. Ik wens de gemeenschap, de raad en B&W een mooie toekomst.”

Reactie toevoegen