Training Mindfulness in Zuidbroek

Op 24 september gaat in Trainingcentrum TOT de Kern aan het Westeind in Zuidbroek de eerstvolgende Mindfulnesstraining van start. Mindfulness is een combinatie van oosterse meditatietechnieken met westerse psychologische inzichten d.m.v. ervaringsgerichte aandachtstraining. Mindfulness wordt inmiddels in de westelijke wereld algemeen erkend en gewaardeerd om zijn positieve effecten en verbetering van de levenskwaliteit van mensen met en zonder klachten. Het is bekend dat deze training heilzaam is voor mensen met spanningsklachten en bij depressiviteit.
De mindfulnesstraining is een trainingsprogramma volgens de wetenschappelijk beproefde methode MBSR (Mind- fulness Based Stress Reduction) met verschillende oefenvormen zoals aandachts-, bewegings-, ademhalings-, en eenvoudige yogaoefeningen en technieken om met gedachtepatronen om te gaan. Naast veel praktische oefeningen is er ook informatie over stress, het bewaken van grenzen en een werkboek met cd’s om thuis mee te oefenen.

De training wordt geleid door Henk Jansen. Hij is werkzaam als coach, als mindfulnesstrainer en als docent voor de Academie voor Counselling en Coaching (www.counselling.nl).
“Dit is niet een praat- of therapiegroep” aldus Henk Jansen. “We zijn tijdens de bijeenkomsten bezig met de oefeningen waarbij we na afloop wel ervaringen uitwisselen over de oefening. Ik was bij de vorige groepen heel blij met de resultaten die de deelnemers hebben geboekt. Ze laten zich nu minder meeslepen door de drukte van alledag en kunnen zich gemakkelijker ontspannen. Het is wel goed om thuis ook regelmatig te oefenen. Zo laat je je vermogen om te kunnen ontspannen en om los te kunnen laten als het ware “inslijten”.

Vooraf aan de mindfulnesstraining vindt een informatiegesprek plaats. Hiervoor kunt u een afspraak maken met Henk Jansen.

De training vindt plaats op 9 donderdagavonden. Er is ook een z.g. stilte/oefendag op zondag 1 november.

Reactie toevoegen