"Het kan alleen maar groeien"

Geïnspireerd door een Londense club richtte de Zandvoortse Lydia Floris begin dit jaar de Brompton Club Holland op. De inmiddels meer dan 160 leden hebben onderling contact via Facebook en delen op die manier informatie over hun gezamenlijke interesse: de Brompton vouwfiets. Een succesvolle activiteit in Engeland is de maandelijkse toertocht. Om dit ook -kleinschaliger- in Nederland te introduceren werden er inmiddels drie ritten verreden, verdeeld over het land. 
 
Voor de derde tocht schakelde Lydia de hulp in van Brompton dealer Dijkhuis Tweewielers; de eigenaar mocht met zijn 10 jaar ervaring in de toeristische werkgroep MenterAroute een tocht organiseren in het noorden van het land. Het werd een prachtige dag en een hele geslaagde tocht, met deelnemers van Zuidbroek tot Vaals (Limburg). Helaas was het totaal aantal deelnemers aan de lage kant, maar zoals Jan Dijkhuis opmerkte: “we doen het voor de mensen die komen, niet voor de thuisblijvers. Bovendien kan het evenement op deze manier alleen maar groeien!” De deelnemers werden hartelijk ontvangen in het Noord-Nederlands Trein en Tram Museum, waar koffie met appelgebak en een schaal broodjes klaarstond. Wie wilde kreeg een rondleiding door het museum, waarbij zelfs kostbare stukken uit het depot werden getoond. Hierdoor werd met lichte vertraging aan de rit begonnen. Via Poeltje, Tripsbos en Kalkwijk kwam men bij het pontje over het Zuidlaardermeer. De deelnemers verhaalden op het terras verrast te zijn over de schoonheid en afwisseling van het Groningse landschap dat zelfs nog onbekende plekjes ken-de voor de deelneemster uit Zuidbroek. Na een stuk Drents natuurschoon voerde de rit via Kiel-Windeweer en Karsbadde terug naar Zuidbroek. De enthousiaste deelnemers namen afscheid en beloofden volgend jaar opnieuw van de partij te zijn.  
 
Voor de lezers van Tussenklappen is de knooppuntroute ook in de krant van deze week afgedrukt. Knip deze uit en plak het bijvoorbeeld op de bovenbuis van uw fiets wanneer u eens zin heeft aan een tochtje van 43 kilometer.  

Reactie toevoegen