B & B in bourgondisch Noordbroek

Een nieuwe aanwinst voor Noordbroek: deze week opende Bed & Breakfast Oosterbroek z’n deuren in de statige boerderij van Jos Beeres Wijnkoperij. “We hebben de ruimte en genieten zelf enorm van de mooie locatie sinds we vorig jaar naar Noordbroek verhuisden. Die ervaring gunnen we iedereen”, aldus eigenaren Anouschka en Wietze Snaak. Een combinatie wijnproeven en overnachten is snel gemaakt.

“Een wijnproeverij is gratis voor onze B&B-gasten.”
Op 20 autominuten van de stad Groningen ligt Noordbroek. Het pittoreske lintdorp vol monumentale boerderijen ontwikkelt zich inmiddels tot een bourgondische bestemming. Toeval of niet, Noordbroek huisvest relatief veel leveranciers voor goede restaurants - van escargotkwe kerij tot aspergeboer, van bio-boerderij en -slagerij tot wijn leverancier. Familiebedrijven met veelal een winkel-aan-huis, met tijd en rust voor een praatje en enthousiaste voorlichting over hun producten. Het zal de goede grond en frisse lucht zijn? Hoe dan ook, Noordbroek is een idea-le uitvalsbasis voor fiets- en autotripjes naar cultuur en natuur (Fraeylemaborg, Slochterbos, Bot-jeszwembaai), wellness (Fontana Nieuweschans aan de Duitse grens), watersport (Blauwestad), en volop stadsvertier in universiteitsstad Groningen.
Bed and Breakfast Oosterbroek is ondergebracht in een klassieke woonboerderij uit 1906. Het jonge gezin Snaak bewoont het voorhuis en runt hun wijnkoperij in de enorme bedrijfsruimte van de boerderij. In het achterhuis zijn de appartementen voor B & B –of ‘overnachten & ontbijten’ zoals het hier wordt genoemd- gebouwd.
 
Jos Beeres is Groningen’s oudste wijnkoperij. Na ruim 130 jaar in de binnenstad verhuisde het bedrijf vorig jaar naar Noordbroek. In de statige boerderij ‘Oosterbroek’ heeft het bedrijf alle ruimte voor het wijnbedrijf, met uitzicht op het Groninger-land. En nu met een gespreid bedje voor logees. Reserveren kan via www.bedandbreakfast-oosterbroek.nl.

Reactie toevoegen