10 jaar Pruiverij in Veendam

Onder de noemer “Pruiverij” vindt al jaren een zeer succesvol culinair en cultureel evenement plaats in het centrum van Veendam. Het is oorspronkelijk begonnen als een proeverij van hapjes en kleine gerechtjes gepresenteerd door de horeca in het kader van het 350-jarig bestaan van Veendam. In de loop der jaren is het evenement uitgebreid met de Oetmaarkt, een Straatmuzikantenfestival, een reuzenrad, diverse straattheater-acts en een kinderplein.
Ook dit jaar staat het spectaculaire reuzenrad weer op het Veenlustplein. Het is de stichting Bogdike, i.s.m. de ondernemersvereniging Veendam Centraal, net als vorig jaar weer gelukt om twee dagen lang een 25 meter hoog reuzenrad op het Veenlustplein te laten draaien.

De openingstijden zijn dit jaar gelijk aan de tijden van vorig jaar. Het evenement gaat op de zaterdagavond door tot 21.00 uur. Verder wordt er sinds vorig jaar een koopzondag aan gekoppeld. Hierdoor denkt de organisatie meer mensen de mogelijkheid te kunnen bieden om dit schitterende evenement te bezoeken. De exacte tijden zijn zaterdag van 13.00 tot 21.00 uur uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Enige uitzondering op de openingstijden is de Oetmaarkt. Doordat Cultuurcentrum van Beresteyn zijn seizoenspresentatie houdt sluiten zij zaterdag om 18.00 uur.

Het is stichting Bogdike ook dit jaar weer gelukt om een gevarieerd muziekprogramma samen te stellen door het gehele centrum. Verder zullen op de zaterdag en zondagmiddag de bezoekers worden verrast door gekke typetjes, steltlopers en andere straattheateracts.
Alles bij elkaar weer voldoende reden om op 5 en 6 september naar het bruisende centrum van Veendam te gaan.

Reactie toevoegen