10.000e bezoeker De Kolck

Openluchtzwembad De Kolck in Meeden heeft donderdag 13 augustus zijn 10.000e bezoeker van dit seizoen in het zonnetje gezet. Namens de Dorpscoöperatie Meeden, die het bad met tientallen vrijwilligers runt, had Luppo Kruizinga een presentje voor Michael Imminga (17) uit Muntendam. Imminga werd een VVV-bon en een groot badhanddoek rijker. Vorig jaar werd de 10.000e (Julian Jonker uit Meeden) al op 31 juli gehuldigd.
 
Luppo Kruizinga legt uit waarom de 10.000e badgast nu bijna 2 weken later werd verwelkomt dan vorig jaar. “We hebben vanwege het slechte weer een zeer slecht voorseizoen gehad. De eerste 7 weken, zeg maar mei en juni, waren niet best. We hadden nog niet de helft van het aantal bezoekers dat we normaal haalden. Dankzij een aantal tropische dagen, met 400 tot 500 bezoekers per dag, hebben we het weer aardig recht getrokken.”
 
Desondanks komt De Kolck niet, zoals voorgaande jaren, uit op een totale score van 13.500 bezoekers. “De verwachting is dat we uitkomen op 12.000 bezoekers.” Het openluchtbad sluit na het eerste weekeinde van september.

Reactie toevoegen