Bronzen plak voor Brigitte

Brigitte van der Laan onderscheidt zich in Special Olympics. De Special Olympics is het grootste sportevenement ter wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. Van 25 juli t/m 2 augustus 2015 streden 7.000 sporters uit meer dan 170 landen tegen elkaar!
Tijdens de World Games konden de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Team NL was vertegenwoordigt met 65 sporters en 22 coaches die actief zijn in 13 sporten. Uit onze gemeente was Brigitte van der Laan in Los Angeles, waar ze brons won.
Namens het gemeentebestuur kwam wethouder Matty Siersema (met sport in haar pakket), Brigitte woensdag 12 augustus persoonlijk feliciteren met het geweldige resultaat.”We zijn heel trots op je; grote klasse.” De amazone uit Zuidbroek was afgelopen woensdag ook nog jarig; dus dubbel feest! Ze heeft aan drie onderdelen meegedaan en o.a. een bronzen medaille in de wacht gesleept bij dressuur level A. Verder heeft ze nog een 4e en een 6e plek behaald. Het was extra lastig voor de groep ruiters, omdat ze op vreemde paarden reden. Hun eigen paarden waren niet meegekomen. 
Brigitte heeft de afgelopen maanden elke dinsdag en zondag, samen met 3 andere ruiters, geoefend in de manege Lipizza in Veendam. Het was natuurlijk allemaal heel spannend. De jonge sportvrouw vertelt dolenthousiast over haar belevenissen in LA. In korte tijd zijn er allerlei nieuwe vriendschappen ontstaan. De sporters en coaches komen uit verschillende landen, verspreid over de hele wereld, en zullen elkaar dus niet zo vaak meer zien. Gelukkig kunnen ze ook op andere manieren contact blijven houden. Bij thuiskomst was er door vrienden, familie en buren een geweldig feest voor Brigitte georganiseerd.
“Wat een geweldige ervaring moet dit voor je zijn geweest”, zegt Matty Siersema. “En blijf vooral doorgaan hè?”

Reactie toevoegen