1x Brons, 8x zink!

Henk Slomp en Margriet Pasma van zwemteam: SG Inktvis - de Pinquin kwamen van maandag 10 tot zondag 16 augustus in actie bij de wereldkampioenschappen zwemmen voor Masters in het Russische Kazan. Bij dit WK zwemmen beide tegen zwemmers van hun eigen leeftijdscategorie. Slomp en Pasma kwamen alletwee uit in de categorie 60-64 jaar. Pasma en Slomp wisten zich op vijf onderdelen te kwalificeren. Op meer dan vijf onderdelen mocht ook niet gestart worden. 
Brons  
Margriet Pasma wist na een bloedstollende race een bronzen medaille op de 200m rugcrawl te halen. Het verschil met de nummer vier bedroeg slecht 0.01seconde! 
 
Geen podium, toch medailles
Bij dit WK krijgen niet alleen de snelste drie een medaille, ook de nummer 4 t/m 10 krijgen als waardering voor hun prestatie een zinken medaille. Slomp en Pasma haalden hier er maar liefst 8 van op. Drie keer eindigde het duo op die zure vierde plaats. Slomp werd vierde op de 200vrij en Pasma werd vierde op de 800vrij en 200 rug. Het duo werd vier keer vijfde. Slomp werd vijfde op de 400 en 800vrij en Pasma werd vierde op de 500vrij en 200wisselslag. Tot slot haalde Margriet Pasma nog een 7e plaats op de 200rug en werd Henk Slomp 14e op de 50m rug.
 
Met 9 keer een top tien klassering kunnen beide zwemmers heel erg tevreden terug kijken op hun wereldkampioenschappen. De oogst van Henk en Margriet is uiteindelijk 8 keer  ‘zink’ , drie per-soonlijke records en een keer brons. Een prestatie waarop bei-de Noordelingen voor mogen wor-den gefeliciteerd en bewonderd. 
Naast Henk Slomp en Margriet Pasma bestond het Nederlandse team verder uit acht andere zwemmers, 2 schoonspringers en een waterpoloteam. 

Reactie toevoegen