Fantastische spelweek in Noordbroek

Na het oplaten van de ballonnen en de optocht door het dorp was maandag de spelweek met het thema Duizend en één nacht begonnen. De sultan van Akabar was samen met Aladdin en Jasmine naar Noordbroek gekomen om de opening te verrichten en om de winnaars van vorig jaar, Ashly en Delano, bekend te maken. De rest van de dag is gebruikt om hutten bouwen.
 
De kinderen tot acht jaar mochten op maandag komen eten. Na het eten gingen de kinderen naar Gockingaheem om daar onder begeleiding van Jacob Haan liedjes te zingen  samen met de bewoners. Na zo’n vermoeiende dag was het voor de kinderen niet moeilijk om in de tent in slaap te vallen.  De vissers gingen op dinsdagmorgen al vroeg op pad voor de viswedstrijd. Quinten wist wel zes vissen te vangen met een totaallengte van 78 cm. Tim ving de grootste vis, een karper van ruim 40 cm. De kleine kinderen gingen op speurtocht door het dorp om de schat te vinden. De oudere kinderen hadden een schitterende fietstocht door de omgeving. ’s Middags was er een Oosterse markt bij de duivenkeet met een rommelmarkt, schminken, spelletjes, het springkussen en natuurlijk de waterbak.  De dinsdagavond is traditioneel de avond van de spooktocht. Deze keer liep de tocht niet door het dorp, maar werden de kinderen per groep weggebracht naar de Heemtuin.  In deze onbekende omgeving was het extra spannend en de spoken lieten de kinderen (en vrijwilligers)  vaak schrikken en er werd erg hard gegild. Daarna durfden ze nog wel te slapen in de tent. Woensdag stonden een aantal grote zeskampspellen voor de kinderen klaar. De groepjes hebben goed tegen elkaar gestreden en het weer werkte prima mee, zodat iedereen om drie uur moe, mak en nat naar huis toe ging. De groep van Tamara won de meeste spelletjes en werd eerste. Donderdag kwamen de bussen om negen uur en brachten ons naar Schloss Dankern. Door het warme weer lagen de kinderen al snel in het grote zwembad.  Maar natuurlijk werd er ook veel gespeeld  in de voetbalbak, de speelhal en bij de grote glijbanen. Na zo’n drukke week was het goed om te zien dat er zoveel kinderen mee wilden rennen met de sponsorloop op het marktplein.  Deze keer was de opbrengst niet voor de kinderspelweek maar voor Stichting Zorg voor Jolan. De kinderen deden extra hun best en bij het sluiten van de 48 uur voor Jolan kon een cheque van duizend euro aan de stichting worden overhandigd.
De playbackshow was het sluitstuk van de week. In de jury zaten de zangeressen Tamara en Gabry en de jonge radiomakers Bas en Wouter. Zij hadden een moeilijke taak om van de 22 acts de beste te kiezen, maar ze waren unaniem in hun beslissing. 
 
De uitslag van de playbackshow was: 
4 t/m 7 jaar:
1e prijs:  Emy als Smurf met S.O.S.
2e prijs: Lotte als Frozen met Laat het los
 
8 t/m 13 jaar:
1e prijs: Anyk als Laura Pausini met La Solitudine
2e prijs: Myrthe, Corné en Danitsja als Rednex met Cotton Eye Joe
 
Alle andere deelnemers kregen de derde prijs. Na het bedanken van de vrijwilligers kwam er een eind aan een super geslaagde Kinderspelweek Noordbroek 2015. 

Reactie toevoegen