Het was een fantastische week!

Op maandag 10 augustus j.l. was het dan eindelijk zover. De 46e spelweek in Muntendam ging van start bij het IJsbaanterein in Muntendam voor de officiële opening. Dit met een feestelijk tintje omdat de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam dit jaar 45 jaar bestaat en het was dubbel feest want dit jaar is Roelie Lemain-Radsma 40 jaar vrijwilliger bij de Jeugdwerkgroep. Een hele prestatie.

De spelweek werd geopend door Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde en oud-snackbarhouder Eddy Fekken. Na de officiële opening werd er een sponsorloop gehouden waarbij de helft van de opbrengst gedoneerd zal worden aan de Stichting Zorg voor Jolan. Driekwart van de aanwezige kinderen deden mee aan deze sponsorloop. Er waren kinderen bij die meer dan 40 rondjes gerend hadden. Super! Na de sponsorloop werden er hutten gebouwd van pallets, een hele woonwijk met bungalows werd er gebouwd. De een nog mooier dan de ander. ’s Middags was er bootcamp door Wouter van WS Running & Bootcamp. Er werd gesprongen, gerend en gesport op het circuit dat klaar stond. Ook op dinsdag was er van alles te doen. In de morgen gingen de kinderen verder met de hutten en ’s middags werd er een bingo gehouden en een viswedstrijd. Verder stond een oude caddy op het veld die de jeugd mocht beschilderen en er was een water glijmat, ook altijd een groot succes. En wat is er nou mooier dan boverop de caddy te gaan staan want dan mag het! Op Woensdag gingen de kinderen en begeleiding met de bus naar Drouwen. Donderdagochtend was er een rommelmarkt en in de middag een megagrote buikschuifbaan en paalvechten. En aan de andere kant op het veld werd er brood op stokken gebakken. Die dag werden kinderen en vrijwilligers getrakteerd op patat. Na het avondeten werd er in groepjes een sprookjestocht gehouden voor de kleintjes en een spookpuzzelspeurtocht voor de grotere kinderen. De pallets werden in een brandcontainer opgebrand voor een lekker warm kampvuurtje. Veel kinderen bleven slapen in hun tentje op het veld. De volgende dag werd er opgeruimd. In de middag werden er ballonnen opgelaten en daarna ging iedereen op weg naar Bowlingcentrum Veendam. Met deze verrassing werd de 46e spelweek afgesloten. Het was een geweldige week!  Iedereen heeft genoten en het weer was fantastisch!

Ook dit jaar was de spelweek een groot succes. Er kwamen veel ouders en grootouders, vriendjes, vriendinnetjes, kijken. Veel ouders zaten aan de kant naar hun kinderen te kijken. De ouders die meegeholpen hebben, hartelijk dank!

De uitslag van de viswedstrijd is als volgt:
1e. Lindsey Lemain 4 jaar 267  cm
2e. Devlin Lemain 7 jaar 148 cm
3e. Jarno Veldman 6 jaar 66 cm
4e. Anouk Ekamper 6 jaar  24 cm
5e. Matthijs Lamain 7 jaar 21 cm
De rest van de kinderen mochten ook allemaal een prijsje uitzoeken. Ook was er zoals ieder jaar een verloting. 

Reactie toevoegen