Echinacea- en prairietuindagen

Op 15 en 16 augustus organiseert Tuingoed Foltz in Meeden de Echinacea- en prairietuindagen. Tuingoed Foltz beheert de Nederlandse Planten Collectie Echinacea en toont 90 variëteiten van de zonnehoed in de speciaal aangelegde Echinacea- en prairietuin. Tijdens het weekend worden ook nieuwe kruisingen gepresenteerd. Maar er is meer: rondleidingen, tuinadvies, interessante gastkwekers, een beeldenexpositie, teas & scones etc. etc. Kortom alle ingrediënten voor een zomers tuinweekend.
De zonnehoed is een oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige prairieplant, die goed combineert met siergrassen en andere zon- en droogteminnende planten. De Echinacea is de onbetwiste hoofdrolspeler in prairietuinen of ‘perennial meadows’; dit zijn bij- en vlinder-vriendelijke tuinen met een natuurlijke, warme uitstraling, die - op de juiste wijze aangeplant - onderhoudsarm zijn. Tuingoed Foltz heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in deze tuinvorm. Eigenaar Andries Bierling heeft inmiddels diverse prairietuinen aangelegd in Noord-Nederland.
 
Rondleidingen, gastkwekers, tuinadvies en plantenverkoop
Andries Bierling geeft op beide dagen rondleidingen in de Echinacea- en prairietuin en toont de rijke toepassings- en combinatiemogelijkheden van Echinacea. ’s Ochtends kunnen bezoekers in een persoonlijk gesprek informatie krijgen over de aanleg van een prairietuin. En natuurlijk kan men zich te goed doen aan een ongekend omvangrijke collectie Echinacea, prairieplanten en siergrassen voor de verkoop.
Op beide dagen zijn Jutta en Heinz Meyer van Juttas Staudengarten te gast. Zij nemen een bijzondere collectie rotsplanten en botanische rariteiten mee naar Meeden. De Stichting Kinderhulp Gambia presenteert allerlei authentieke Gambiaanse producten.
 
Expositie, teas & scones en live muziek
Tot eind september is nog de expositie Beeld op het Tuingoed te zien. Op het terras worden teas & scones en home-made gebak geserveerd.

Reactie toevoegen