Brigitte naar Special Olympics World Games

Brigitte is geboren op 12 augustus 1993 en opgegroeid in Zuidbroek. Een meid die niet zou kunnen lopen, praten en noem het maar op; nu zijn we 21 jaar verder en is het tegendeel toch echt wel bewezen. Brigitte was, uit velen, uitgeloot om mee te gaan naar Amerika om hier een ervaring op te doen die je niet zo snel aangeboden krijgt. 
“21 Juli ben jij aan je reis naar Amerika begonnen. Dit om mee te doen aan de Special Olympics in Los Angeles in Amerika. De voorbereiding was ook groots, veel trainen en luisteren. Elke dinsdag en zondag aan het oefenen in de manege Lipiza in Veendam. Naarmate de weken voorbij vlogen werd de spanning ook steeds groter. De dag voor vertrek moest alles ook goed gaan. Brigitte moest zeker weten of ze alles wel mee had, dus van slapen kwam het ook niet echt. De dag van vertrek was ze super enthousiast en kon niet wachten. Eenmaal in het  vliegtuig kon Brigitte ook niet stil zijn en was één van de weinige die de hele vlucht geen slaap heeft gehad. Eenmaal aangekomen in Amerika was het welkomstcomité daar al druk aan de gang. De eerste dagen waren heerlijk ontspannen; een beetje spelletjes doen en de andere deelnemers leren kennen. Ook waren er verschillende excursies gepland. Woensdag 29 juli was daar dan dé dag; de eerste echte wedstrijd. Eerst zou je maar aan één onderdeel meedoen, maar dit werden er in totaal 3! Bij het eerste onderdeel heb je super gepresteerd, je bent 6e van de hele wereld geworden. Het 2e onderdeel wat je op donderdag 30 juli gereden hebt ben je zelfs 4e geworden. Dit was voor jou een super prestatie aangezien jij in de allerhoogste divisie mee deed. Toch vond je het jammer want de rest had allemaal al een medaille en jij niet. Zaterdag 1 augustus was daar dan ook voor jou het laatste onderdeel. Deze heb jij super gereden en je werd dan ook wel verdiend 3e!!! Je kon zelf ook niet blijer zijn en danste het podium over. Jij was tevens ook de enigste die iedereen op het podium feliciteerde met het behalen van hun medaille. Nu is de rust weergekeerd en kom je met veel meer dan een medaille thuis. Een tas vol speldjes, maar bovenal een geweldige ervaring die niemand meer van jouw afpakt. Je hebt het super gedaan Brigitte en iedereen is supertrots op je. 
 
Brigitte was natuurlijk niet alleen, in totaal waren en 4 ruiters uit Veendam mee. Ook zij hebben heel wat medailles in de wacht gesleept. In totaal hebben de 4 ruiters, 4 bronzen plakken, 1 zilver, 3x 4e en 1x 6e binnen gesleept. Dit hebben zij ook allemaal mogelijk kunnen maken door hun supercoach: Anja den Oudsten. Jullie hebben super gepresteerd!” 
 
(geschreven door Brenda Blouw)

Reactie toevoegen