AMV-kijkles succesvol!

Muziekschool Menterwolde heeft eind juni een succesvolle kijkles AMV gegeven in de ”Noordsuythoeve” te Noordbroek. Ouders, familieleden van de AMV-leerlingen én andere belangstellenden hebben kunnen zien én luisteren wat de leerlingen uit het 1e en 2e jaar AMV hebben geleerd. Aansluitend was er nog een slagwerkclinic door slagwerkdocent Edwin van de Wolf.
Men heeft kunnen kijken en luisteren naar zang, gezamenlijk en solo, maar ook in canon. Naast zang hebben de AMV-leerlingen nog gespeeld op diverse slagwerkinstrumenten, gespeeld op de blokfluit en tot slot nog laten horen wat er mogelijk is met Boomwhackers.
De prestaties zijn erg in de smaak gevallen. De aanwezigen hebben kunnen aanschouwen dat er op een speelse wijze aan muziekonderwijs wordt gedaan tijdens de AMV-lessen onder leiding van docent Alfons Weges.
 
AMV-lessen zijn bedoeld als opstap naar (als voorbereiding op) de reguliere muzieklessen.
AMV staat voor Algemene Muzikale Vorming. De AMV-lessen zijn klassikale lessen en zijn bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 of hoger. Deze leeftijdsgrens is wenselijk omdat het van belang is dat het kind dat de AMV-lessen bezoekt moet kunnen lezen en schrijven.
Er wordt op een speelse wijze kennis gemaakt met muziek in al haar facetten.
 
Aansluitend kregen de kinderen nog een (gratis) slagwerkclinic o.l.v. slagwerkdocent Edwin van der Wolf. De kinderen hebben kunnen kennismaken met o.a. djembé. Docent Edwin leerde de kinderen in deze clinic diverse slagwerktechnieken en ritmieken aan. Vol overgave en enthousiasme werd er gespeeld op de diverse slagwerkinstrumenten. Al met al een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar!
 
Muziekschool Menterwolde biedt ook andere muzieklessen aan. Of u nu jong of oud bent, beginner of al wat meer gevorderd, dit maakt niet uit. Gediplomeerde docenten van Muziekschool Menterwolde zullen deze lessen verzorgen.

Reactie toevoegen