Midzomerplantenmarkt

Op 18 en 19 juli houdt Tuingoed Foltz haar Midzomerplantenmarkt en Salviadagen. Als houder van de Nederlandse Plantencollectie Salvia, zet Foltz deze plantensoort en andere lipbloemigen dit weekend extra in de schijnwerpers. Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de Salvia- en grassentuin, een unieke plantenveiling op zondag, een beeldenexpositie, muziek, home made gebak en bijzondere gasten. Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie Salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar Salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. U vindt er zowel winterharde Salvia’s (b.v. de nemorosa-groep en de keukensalie in tal van varianten), als min of meer vorstgevoelige soorten. Favoriete ‘tuin- salvia’s’ van Bob en Andries zijn onder meer de grootbloemige, blauwpaarse Salvia ‘Amistad’ (foto links), Salvia confertiflora (diep oranje), Salvia uliginosa (hemelsblauw bloeiend tot diep in de herfst) en de recent geïntroduceerde Salvia ‘Nachtvlinder’ (fluweelpaars). Tijdens het weekend worden ook nieuwe introducties gepresenteerd.
Midzomerbloeiers, plantenveiling en rondleidingen
Naast de Salvia's toont Foltz op de Midzomerplantenmarkt ruim 2000 andere vaste planten, waaronder prachtige collecties Agapanthus, Echinacea (zonnehoed), botanische rariteiten, siergras- sen en bijzondere schaduwplanten.
Op zondagmiddag wordt een plantenveiling gehouden van grote (moeder)planten. Een zeer vermakelijke manier om voor weinig geld bijzondere planten te verwerven.
Op beide dagen geeft Andries Bierling rondleidingen door de (Salvia-)tuinen.
Exposities en teas & scones
In de tuinen worden beelden van diverse kunstenaars geëxposeerd. Op het terras kan de bezoeker genieten van  koffie, thee en home made gebak

Reactie toevoegen