Eerste concert orgelserie Noordbroek

Na de overweldigende ingebruikname van het gerestaureerde Arp Schnitgerorgel in Noordbroek vindt op zaterdag 13 juni het eerste concert in de nieuwe serie plaats. Het wordt gegeven door organist Henk de Vries en de sopraan Nathalie Hoek. Er worden werken uitgevoerd van Buxtehude, Tunder, Jacob Praetorius, Scheidemann, Händel en Bach.
Henk de Vries is internationaal werkzaam als concerterend, docerend en adviserend musicus. Hij is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek en studeerde hiernaast de bijvakken heden- daagse improvisatie,  piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Henk is sinds 2014, samen met collega Peter Van Dijk uit Utrecht, werkzaam voor Stichting Martinikerk Groningen en is als zodanig verantwoordelijk voor de conditie van de vermaarde en unieke orgels van deze kerk. Als cantor-organist is hij verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek (titulair) en de Jacobuskerk te Zeerijp.
 
Nathalie Hoek volgt zanglessen bij Edwin Velvis. Ze zingt als sopraan bij de Northern Voices uit Tolbert, en werkt regelmatig mee aan koorprojecten in binnen- en buitenland o.a. bij de Northern Choristers en de Dutch Choral Singers.

Reactie toevoegen