Vlag Steunpunt Noordbroek

Voorzitter van het MFC bestuur, Annelien de Winter, hees tijdens het Open huis van de Noorddsuythoeve de nieuwe vlag van het Steunpunt Noordbroek. “Samen met de Dorpsraad wordt er een nieuwe invulling gegeven aan het Steunpunt Noordbroek”, vertelt wethouder Vos. 
“Het Steunpunt is ván het dorp, en iedereen die hier woont moet er iets aan hebben. Vrijwilligers zorgen op de ochtenden voor bezetting en kunnen informatie geven en een praatje bieden. Zij worden ondersteund door een coördinator van de gemeente en werken samen met de Dorpsraad. “Het nieuwe Steunpunt is nadat het eind december stopte met de toenmalige steunpuntmedewerker Gerda, steeds open gebleven, weliswaar op een andere plek in het MFC.” Er wordt gewerkt aan een goeie invulling waar mensen in het dorp wat aan hebben, óók straks na de herindeling.” Het Steunpuntteam bestaande uit vrijwilligers en vertegenwoordigers van de DAR Noordbroek willen het steunpunt een zinvolle en betrouwbare rol geven. “Dat kost wel tijd, maar de samenwerking met het sociaal team is al een hele goeie ontwikkeling. Nu moeten mensen het steunpunt nog weten te vinden, ook voor andere zaken als alleen de plastic puten”, lacht Lique Overbeek, die samen met Wilma Mertens op maandag t/m donderdag het steunpunt bemant. “Op vrijdag is er een medewerker van het sociaal team die altijd open staat voor vragen van inwoners.”
Bij de kraam van het steunpunt konden de bezoekers meedoen aan een kwis en een heerlijke taart(steunt)punt winnen van Bakkerij Geertsema.

Reactie toevoegen