Man aangehouden na ontdekking hennepkwekerij

De politie heeft maandagmiddag een 52-jarige man uit Meeden aangehouden nadat de politie een hennepkwekerij had opgerold. Achter een woning aan de Hereweg in Meeden trof de politie in een afgetimmerd gedeelte van een loods, een professionele hennepkwekerij met ruim 650 planten aan. Agenten moesten deuren forceren om in de loods te komen. De politie kwam deze kwekerij op het spoor dankzij een anonieme melding.
Na onderzoek werd in een woning in de stad Groningen een 52-jarige man uit Meeden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de kwekerij. In de woning werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Ook werden meerdere duurdere goederen aangetroffen waaronder twee auto’s, drie ATB fietsen en een kostbaar horloge. Het geld en de goederen werden in beslaggenomen. De politie onderzoekt of het geld is verdiend met drugshandel en of de goederen zijn gekocht met drugsgeld.
De politie liet de hennepkwekerij door een gespecialiseerd bedrijf ontmantelen. Alle gebruikelijke goederen werden voor vernietiging afgevoerd. Bij onderzoek door bleek dat het stroom illegaal was afgetapt. De 52-jarige verdachte werd voor verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Afpakken
Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd om er financieel beter van te worden. Door dit crimineel verkregen vermogen af te pakken, maakt de overheid duidelijk dat misdaad niet loont. Steeds vaker wordt beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld of hun luxe goederen, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Met het afgepakte vermogen worden, indien mogelijk, eerst slachtoffers gecompenseerd. Wat overblijft, vloeit in de staatskas. Daarnaast kan dat afgepakte vermogen niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Noord-Nederland veiliger.

Reactie toevoegen