De 36ste Wielerronde Muntendam

De 36ste wielerronde van Muntendam wordt dit keer op vrijdagavond 12 juni georganiseerd. De amateurs, sportklasse en masters kunnen in dit traditionele criterium aan start verschijnen. Het parcours is dezelfde als in voorgaande jaren, Finishstraat is de Kerkstraat Muntendam. Schrijf je nu in en geef de organisatie zekerheid (www.knwu.nl), de organisatie is in handen van W.V. Omega.
De 36ste wielerronde van Muntendam stond gepland op 6 juni. Dit was in overleg met de Culturele Raad Muntendam. “We wilden er een omloop van maken. Tegelijk met de markt in het centrum zou de feestweek van Muntendam een extra dimensie krijgen. Een beetje een kermisronde zoals een ronde hoort te zijn”, laat Gert de Veen van Omega weten. “Een omloop als het ware om Muntendam heen met start en finish nabij of op de Zuiderstraat. Echter het Nederlands Kampioenschap voor Amateurs, Sportklasse en Masters op 7 juni in Utrecht gooide roet in het eten. De KNWU stelde deze datum vast nadat wij al voor 6 juni Muntendam hadden gekozen. Wij verwachten dat deelname van de wielerronde erg nadelig wordt beïnvloedt. Derhalve moesten we naar een goede en nieuwe datum op zoek en dat werd dus vrijdag 12 juni. We hebben dit jaar geen elite/belofte uitgenodigd omdat die categorie ons de laatste jaren als het ware heeft laten zitten. De prijs om een dergelijke categorie aan de start te krijgen is fors en als deelname dan tegenvalt motiveert dat niet. Niets ten nadele van de renners die wel aan start verschenen maar vooral een wijzende vinger naar degene die niet kwamen.
Een combinatie tussen Elite/belofte en amateurs had ook gekund maar daarmee doen we de meeste amateurs geen plezier. De categorieën die we nu aan start krijgen is normaliter goed bezet. Tot op heden is de inschrijving echter nog niet goed. We hopen dat er nog veel inschrijvingen komen anders zijn we wellicht genoodzaakt om alsnog beide wedstrijden samen te voegen tot één wedstrijd.” Er zijn per wedstrijd 20 eindprijzen, 3 premierondes en een leidersprijs.

Reactie toevoegen