Ondertekening intentieverklaring VVE

Op woensdag 27 mei 2015 werd de intentieverklaring Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) getekend tussen de gemeente Menterwolde en de voorschoolse voorzieningen en het onderwijs. 
Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) is bestemd voor jonge kinderen die kans hebben om een onderwijsachterstand op te lopen. Deze kinderen krijgen via speciale educatieve programma’s extra aandacht voor hun taal en/of ontwikkelingsachterstanden. De voorschoolse educatie start op de peuterspeelzaal of de kinderopvang en vroegschoolse educatie wordt uitgevoerd in groep 1 en 2 van de basisschool. 
Wethouder Roelof Vos van Menterwolde noemt de ondertekening van deze verklaring een belangrijke stap in een succesvolle samenwerking tussen gemeente en de drie partners die nu met elkaar om tafel zitten; de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de basisscholen in Menterwolde, “In de Veenkoloniën is veel taal- en of ontwikkelingsachterstand en daardoor starten deze kinderen met een achterstand aan het basisonderwijs. 
Door hen op tijd een VVE-programma aan te bieden hebben we de intentie om alle kinderen in de gemeente Menterwolde in groep 3 van de basisschool te laten beginnen zonder taal- en/of ontwikkelingsachterstanden”, zegt Roelof Vos. 
De gemeente Menterwolde werkt aan de doorontwikkeling van het VVE beleid, met als doel hiermee aan te sluiten bij onder andere de ontwikkeling van Integrale Kindcentra, harmonisatie van kind voorzieningen en het nieuwe onderwijsachterstandenbeleid. Het ontwikkelen van het nieuwe beleid begint met de ondertekening van de intentieverklaring VVE. Vervolgens worden er verdere stappen gezet om het beleid in te vullen. 
 

Reactie toevoegen