Open Dag druk en gezellig

Op zaterdag 30 mei was het feest in OBS De Tandem in Zuidbroek. Leerlingen van GMG speelden onder leiding van de docenten en de muziekverenigingen Oosterbroek en Elad hebben mooie concerten gegeven.
De open dag werd geopend door Wethouder Roelof Vos die in zijn speech het belang van muziek en muziekonderwijs aan kinderen onder de aandacht bracht. Met name de Startersklassen (AMV) lieten van zich horen met liedjes die ze voor een deel zelf gemaakt hadden en die met zichtbaar plezier gespeeld en gezongen werden. In de lokalen van de school konden allerlei instrumenten uitgeprobeert worden en was er de mogelijkheid om gratis proeflessen af te spreken. De afsluiting was een mooi concert van klezmer en balkanorkest Sidaro. Dit trio, onder leiding van Auke Eringa, docent accordeon en trekharmonica, sloot de dag op een virtuoze manier af.
“Wij kunnen spreken van een zeer succesvol jaar voor onze muziekschool”, aldus Ronald Jonker, mede initiatiefnemer van GMG. “De leerlingenaantallen stijgen en ons werk op de basisscholen wordt door de kinderen, de leerkrachten en de directies gewaardeerd. Ook vinden kinderen steeds vaker de weg naar onze startersklassen. We geven deze lessen al in Muntendam en Zuidbroek. We houden de prijzen laag om deze muzieklessen toegankelijk te houden voor iedereen in de gemeente. Komend jaar zijn er ook startersklasssen in Noordbroek en Meeden. Hiervoor kan men zich altijd aanmelden via onze website.”

Reactie toevoegen