Goud voor Aniek Norder in Portugal

Aniek Norder heeft 30 mei 2015 de gouden medaille gewonnen op het Cadet Europacup toernooi in Coimbra in Portugal. Voor Aniek is dit de 2e keer dat ze een Cadet Europacup toernooi op haar naam schrijft. Vorig jaar behaalde Aniek goud in Polen in de gewichtsklasse -44 kg.
Dit jaar judoot ze in de gewichtsklasse -48 kg. Het afgelopen seizoen heeft Aniek aan een aantal Europacup toernooien meegedaan in de aanloop voor kwalificatie voor één van de  eindtoernooien, het EK, WK en EYOF (de Europese Jeugd Olympische Spelen). Om aan deze Europacup toernooien te mogen meedoen, moet een judoka geselecteerd worden door de Judobond. Op basis van de behaalde prestaties op deze toernooien kan een judoka zich kwalificeren voor een eindtoernooi.
Aniek heeft inmiddels de bevestiging gekregen dat ze geselecteerd is voor het WK, die dit jaar in Bosnië-Herzegovina zal plaatsvinden.
Twee jaar geleden is Aniek ook naar het WK geweest die toen plaatsvond in Mia-mi. Daar behaalde ze de 5e plaats in de gewichtsklasse -40 kg. In datzelfde jaar behaalde ze brons op het EK in Estland. Vorig jaar was er alleen een EK (in Athene) waar Aniek in de -44 kg ook brons heeft gewonnen. Helaas krijgt Aniek niet de kans om het voor een 3e keer te proberen op een EK omdat ze dit jaar niet naar het EK gaat. In haar gewichtsklasse zijn er nog 2 meiden; Jill Bontrop en Jorien Visser, die goed gepresteerd hebben zodat de toernooien verdeeld worden. Jorien die er het beste voorstaat gaat samen met Jill naar het EK en met Aniek naar het WK.
 

Reactie toevoegen