Dubbelexpositie leerling en docent

Cultuur- en congrescentrum vanBeresteyn biedt amateurkunstenaars de gelegenheid om hun kunst te laten zien. Van 6 juni t/m 19 juli 2015 is er alweer een bijzondere expositie van amateurkunstenaars in vanBeresteyn. Deze keer zijn het een docent, Margo Verbarendse en een van haar leerlingen, Janny van der Veen die hun werken laten zien.  
Margo Verbarendse schildert al vanaf haar 13e jaar. Ze is autodidact en heeft haar schilderstalent niet van een vreemde. Een oudoom van haar, C.J. Snoeijerbosch was kunstschilder te Zutphen (1891-1975). Ook haar vader was een verdienstelijk tekenaar. 
Wel heeft ze als kind een paar lessen gevolgd in modeltekenen en -schilderen. De laatste jaren houdt ze haar kennis op peil door het volgen van cursussen, workshops en bezoeken van exposities bij collega schilders. Ook organiseert ze zelf regelmatig exposities. Ze geeft daarnaast op kleine schaal workshops en lessen in haar atelier in Nieuwe Pekela.
Ze werkt voornamelijk met olieverf op linnen of mdf-plaat. Ze beheerst veel disciplines, maar haar voorkeur gaat uit naar portretschilderen en het schilderen van dieren.
Janny van Veen is ongeveer 7 jaar geleden bij Margo op les gekomen. Ze had al een aantal jaren les gehad in een grotere groep, wat ze niet zo heel leuk vond. Bij een bekende zag ze verschillende kleurrijke schilderijen hangen. Deze kennis bleek les te hebben van Margot en zo kwam Janny ook bij Margot op les. Ze was vooral enthousiast over het kleurgebruik.
Bovendien was de groep bij Margo veel kleiner en gezelliger. Zo is het allemaal tot stand gekomen. Ieder doet zo zijn eigen ding en onder begeleiding van Margo ontstaan de leukste dingen, aldus Janny. Ze kwam er ook achter, dat ze heel vaak weer dezelfde en veel kleuren gebruikt. Iedereen kan zich er van vergewissen hoe mooi de kleuren zijn en onderzoeken  of en hoe de docent de leerling beïnvloedt heeft. Dat kan tijdens de openingstijden van cultuurcentrum vanBeresteyn.

Reacties

Een zeer mooie verzameling van vakkundig gemaakte schilderijen. Je bouwt als het ware je huiskamer er omheen. Kortom, een echte aanrader.

Reactie toevoegen