Onrust in Menterwolde

Wethouder Jan Batelaan (VVD) heeft donderdag 28 mei zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Hij heeft de gemeenteraad inmiddels via een brief (zie link) op de hoogte gebracht van zijn besluit en de redenen daarvoor. Jan Batelaan voelt zich niet langer thuis in het college, dat naast de VVD bestaat uit wethouders van de SP, Lian Veenstra (SP) en Menterwolde Gewoon met de wethouders Jan Velthuis en Roelof Vos. "Ik heb het gedaan. zoals ik het heb gedaan. Je moet soms moeilijke beslissingen nemen en erachter staan in het belang van de gemeente. Dat moet altijd voorop staan", aldus Jan Batelaan. Hij heeft grote problemen met diverse besluiten die het college heeft genomen.
Hij voelt zich niet langer thuis in dit college. "Het college moet op één lijn liggen. De gemeente krijgt veel moeilijke zaken voor de kiezen. Er staan forse bezuinigingen aan te komen op het sociale domein. Allemaal zaken die een groot draagvlak vragen binnen het college." Ook zijn er veel vragen over het rapport van GITP over de vermeende angstcultuur binnen het ambtelijke apparaat van de gemeente Menterwolde. Batelaan is het, net als de VVD-fractie, niet helemaal eens met belangrijke conclusies uit dat rapport. "Ik vind het heel jammer dat ik niet het vertrouwen van de ambtenaren had. Het is nu gespeeld via raadsleden en personeel. Dat vind ik heel betreurenswaardig. Ik weet niet of ik nu de juiste persoon op deze plek ban." 
"Ik wens iedereen in Menterwolde het allerbeste. Het is een prachtige gemeente, -dorpen en -inwoners, die het verdienen goed bestuurd te worden." 
De afgelopen tijd zijn Aziz Kaynak, burgemeester Van Zuijlen, secretaris H. van der Wal en de ondernemingsraad al opgestapt. Hoeveel wachtgeld kan de gemeente nog aan?
 
Foto: Jan Batelaan ondertekende afgelopen woensdagmorgen nog namens de gemeente de intentieverklaring VVE (Voor- en vroegschoolse educatie).
BijlageGrootte
PDF-pictogram ontslagbrief_Batelaan_art43gemwet.pdf73.17 KB

Reactie toevoegen