Heel Menterwolde viert... FEEST

Zeg Menterwolde... dan zeg je... FEEST. Dat is bij vele inwoners het geval. Natuurlijk zijn er ook die aan hele andere dingen denken, maar zowel in Muntendam, als ook in Meeden en natuurlijk in Zuidbroek denken we in mei en in juni even niet aan politieke rompslomp, maar aan FEEST. De aftrap is dit jaar gedaan door de heren van de Pinksterfeesten Muntendam. 
Het afgelopen weekend stond weer bol van sportieve activiteiten en natuurlijk van dans en muziek in de feesttent. In Meeden zorgt Stichting Metmans Meeden dat er vanaf eind deze week weer volop gefeest kan worden. Een week lang activiteiten. En dan komt als ‘hekkensluiter’ de V.v.V. Zuidbroek, de Vereniging voor Volksvermaken die sinds de oprichting in 1899, elk jaar een 
5-daagse feestweek organiseert. Dit jaar van 17 tot en met 21 juni. De feesttent zal weer opgebouwd gaan worden op het ijsbaanterrein. Van woensdag tot en met zondag zijn er talloze activiteiten. Niet alleen ’s avonds naar de tent voor een gezellig optreden van Jannes, André Hazes jr., Beethoven of Sharon Doorson, maar ook even binnen komen op de donderdagmiddag tijdens het kaarten en sjoelen. Of op de zondagmiddag op het gezellige terras een hapje en een drankje nemen als DJ Henk zijn kunsten vertoond tijdens de jaarmarkt. Of wat te denken van de jeugdmiddag op de zaterdag, we gaan 3 avonden fietsen, de viswedstijd op de zaterdagmorgen in en nabij de jachthaven, of als sponsor even gebruik maken van de sponsormiddag. Allemaal activiteiten die naast de muziekavonden plaatsvinden. 
De voorbereidingen starten vaak al in de zomer voorafgaand aan het jaar waarin de activiteiten plaatsvinden. De wildste plannen worden gesmeed en uitgewerkt. Dan komt er een moment en loop je als bestuur vast...zo ook wij, het bestuur van de V.v.V. Zuidbroek een aantal jaren terug. Goede raad hoeft dan niet duur te zijn en een telefoontje naar één van de mannen van de Pinksterfeesten Muntendam was genoeg om weer verder te kunnen. Hadden we een paar jaar geleden een aanleiding nodig om met elkaar in gesprek te komen, is het tegenwoordig in principe al een gewoonte geworden. Een paar keer per jaar steken we de koppen bij elkaar en een geweldige samenwerking is een feit. De kennis van de één wordt gedeeld met de ander, maar ook praktische zaken als afvalbakken (hoe eenvoudig wil je het hebben) van en naar elkaar lenen. 
Maar een bestuur kan het niet alleen. Stichting Metmans Meeden vertaalt het nog het mooist. “Een bedrijf met een klein bestuur en veel vrijwilligers”. Dat is de kracht van vele verenigingen, de vrijwilligers. We kunnen als besturen nog zulke mooie plannen smeden en waar nodig met elkaar samenwerken, maar als het zo ver is heb je ze onomstotelijk nodig. VRIJWILLIGERS! Ik weet hoe belangrijk deze mensen zijn. Zonder vrijwilligers geen feest. Dat is in Zuidbroek zo, in Meeden net zo en natuurlijk in Muntendam ook. 
Daarom wil ik als voorzitter van de V.v.V. Zuidbroek, bestuur en vrijwilligers van de Pinksterfeesten Muntendam bedanken voor het prachtig feest van het afgelopen weekend. De Stichting Metmans Meeden met al hun vrijwilligers vanaf zaterdag een geweldige feestweek wensen en last but not least, “mijn” eigen club, de V.v.V. Zuidbroek “HET MOOISTE FEEST VAN HET NOORDEN” met meer dan 70 vrijwilligers het allerbeste wensen. Hoe mooi kan het toch zijn... HEEL MENTERWOLDE VIERT... FEEST... mede dank zij de vele vrijwilligers... ze zijn van onschatbare waarde! 
 
Jan Keizer

Reactie toevoegen