Zaterdag 6 juni Jaarmarkt

De gezellige, drukbezochte en levendige warenmarkt is weer in aantocht. Eén van de hoogtepunten van de feestweek gehouden van 4 juni t/m 12 juni. De vrijwilligers van de Culturele Raad In Muntendam zijn achter de schermen al weer een tijd bezig met de voorbereidingen van de feestweek. Dé feestweek voor jong en oud in Muntendam. Donderdag 4 juni is de start van de kermis op het parkeerterrein achter De Menterne. Zaterdag 6 juni is de Jaarmarkt in de Kerkstraat met een groot aantal standwerkers en veel muziek, dans en zang. Er is een Vlooienmarkt, een Shantyfestival met zanggroep Flexibel uit Delfzijl, Schaumburger Shanty-Chor uit Hagenburg-Duitsland en natuurlijk de plaatselijke favorieten; De Scheepsjoagers uit Muntendam. Op de Verlengde Kerkstraat is de Stichting Fietswijs aanwezig. Zij geven clinics over het gebruik van e-bikes. De feestweek krijgt maandag 8 juni, dinsdag 9 juni en woensdag
10 juni een vervolg met de bekende en mooie fietstochten. Elke dag starten bij MFC De Menterne. Woensdagmiddag is er voor de jeugd van de basisscholen een filmmiddag.
Donderdag 11 juni is er een seniorenavond met Max & Maxime; muziek en zang in het Nederlands, Duits en liedjes uit het Oostenrijkse Tirol. De feestweek wordt vrijdagmiddag en -avond 12 juni afgesloten met een trimloop en de wielerronde van Muntendam georganiseerd door WV Omega voor sportklasse, masters en amateurs.

Reactie toevoegen