De ‘nieuwe Fré Meis’ in De Heemtuin

MMC’s vertolking van de nieuwe Fré Meis is wegens succes op herhaling met de laatste voorstelling op vrijdagavond 29 mei in De Heemtuin te Muntendam. Na meerdere zeer geslaagde voorstellingen in Wildervank, Spijkerboor, Nieu-we Pekela en Finsterwolde in het najaar van 2014, zijn de 31 deelnemers van stichting MMC op verzoek weer met de repetities begonnen.
Er volgden enkele voorstellingen o.a. in Noordsuythoeve te Noordbroek. Het plan voor een opvoering op een bijzondere industriële locatie in Oude Pekela lukt helaas niet. Men kreeg de organisatie voor de opvoering niet rond. Reden voor MMC om snel een alternatief te zoeken. Deze is gevonden in De Heemtuin te Muntendam. Een locatie waar in het prille begin van het project in 2014 ook al een try-out was neergezet. Al met al een waardige afsluiter, aldus de werkgroep. Voor diegene die de voorstelling tot nu hebben gemist of de voorstelling van dit bijzondere stukje muziektheater met een cultuurhistorische inhoud nog eens wil zien is er nu dus nog een laatste kans. 
“De stichting Met Meer Cultuur (MMC) beleefde na een jaar ontwikkelen en repeteren hun opvoering in het najaar van 2014. Een enthousiast publiek genoot van de Multi theatrale opvoering met muziek, zang en vooral bijzondere acteerprestaties ‘Het is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal, in scena- rio met veel bronnenonderzoek uitgewerkt door Bea Doeve, en gespeeld door diverse ervaren spelers uit de regio.
Onder eigen regie en in later stadium met raamregie van Saskia Jeulink zetten deze spelers verbluffend acteerwerk neer. Al deze factoren bij elkaar zorgen voor een sterk theaterstuk met prachtig live muziek wat zeker waard is om te bezichtigen. Natuurlijk staat de inhoud van de voorstelling centraal en bovenal laten de deelnemers van MMC een prachtige culturele presentatie zien.”
Na deze laatste voorstellingen gaat MMC, als organisatie voor stimuleren van actieve kunst- en cultuur in eigen regio, verder met haar opzet voor diverse cursussen en workshops. Er wordt ook al weer gewerkt aan een opvolger van ‘Wil de nieuwe Fré Meis opstaan’. Behalve dat Tammo Edens, na- zaat van energieke Groningers die met hart en ziel borg stonden voor ondernemend verhaal van het Noorden, wil de organisatie van MMC nog niet meer kwijt. Een broedende kip laat zich niet storen.
Dit project is mede tot stand gekomen dank zij de bijdragen van de gemeenten Veendam, Menterwolde en Hoogezand Sappemeer en van de Provincie Groningen.

Reactie toevoegen