Een mooie eerste ‘Sjaloom’s got talent’

Maandag 18 mei vond in de kerk naast de CBS Sjaloom een gezellige en afwisselende muziekavond plaats. De leerlingen van deze school hebben onder leiding van de docenten van GMG Muziekscholen de afgelopen weken keihard gewerkt aan een muzikaal en afwisselend programma. Net als op alle andere scholen in de gemeente verzorgt GMG, muzieklessen in de klas.
Samen met Dina Eelsing, directeur van de Sjaloom, was dit keer besloten om de lessen niet klassikaal te geven maar om één middag in de week “de school op z’n kop te zetten”. Auke Eringa had met de kinderen van de onderbouw prachtige klepperklompen gemaakt. Begeleid door het klompenorkest werden prachtige liedjes gezongen.
De bovenbouw was opgesplitst in 4 workshops. Dit leverde, on-der leiding van Jos van Lierop, een theatrale voorstelling op rondom de zelf gemaakte Mysterieuze Muziekmachine. De singer songwriters hadden, samen met Ronald Jonker een mooi nummer geschreven. Zij voerden dit uit onder begeleiding van de Sjaloom band.
Het Afrikaanse continent werd tenslotte verbeeld door een flitsende djembé formatie die een spetterende show neerzette. Het geheel vormde een prachtige afsluiting van het 6 weken durende project. Is dit de aanvang van een nieuwe traditie op deze school?

Reactie toevoegen