Meike heeft het Pieterpad voltooid

Op zaterdag 16 mei 2015 heeft Meike Hofman (9 jaar oud) uit Muntendam het Pieterpad voltooid. Samen met de rest van haar familie heeft ze het hele Pieterpad (ca. 530 km) gelopen.
Meike is op 28 augustus 2011 (ze was toen 5 jaar oud) gestart in Pieterburen. Er werd in de weekenden en in de vakanties gelopen, niet op volgorde van noord naar zuid, maar wat op dat moment het beste uitkwam. Soms zijn etappes opgeknipt in twee stukken of net iets anders ingedeeld, maar alle kilometers van het Pieterpad zijn afgelegd.
Soms met overnachtingen, op een camping, in een bed & breakfast, een vakantiehuisje of in een hotel, dit maakte het nog meer bijzonder. Het Pieterpad staat voor 492 km ‘op papier’, maar door de extra kilometers die gemaakt moeten worden van en naar het openbaar vervoer of naar logies, komt het totaal voor Meike op 530 km. Afgelopen 15 en 16 mei werden de laatste twee etappes afgelegd, met een overnachting in het Natuurvriendenhuis in Noord-laren. De laatste etappe (Noordlaren - Rolde) was best zwaar, 
24 km en regenachtig weer, maar met de stal (Roldertoren) in zicht heel goed te doen. Op 16 mei werd met (kinder)champagne en een certificaat op De Brink in Rolde officieel het Pieterpad-avontuur afgesloten.

Reactie toevoegen