‘Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst’

“Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.”
Op 4 mei vond weer de Nationale Herdenking plaats. De Dodenherdenking in Menterwolde wordt elk jaar door velen meebeleefd. Burgemeester en wethouders zijn aanwezig bij de verschillende oorlogsmonumenten en de bassischool kinderen worden nadrukkelijk bij de herdenkingsplechtigheden betrokken. In Muntendam werd er dit jaar verzameld bij de Baptistenkerk en in een stille tocht liep men, langs de stolpersteine in de Kerkstraat, naar de Hervormde kerk. In de kerk vond een herdenkingsbijeenkomst plaats. Tussen de welluidende koraalbewerkingen van chr. brassband Elad door, deed burgemeester Munniksma zijn verhaal en lazen leerlingen van de basisscholen gedichten voor. 
 
De volgende kinderen hebben meegewerkt:
- Kayleigh de Vries van De Parel
- Lisanne Lohof van De Parel
- Emillio Halmingh van De Parel
- Famke Bos van De Parel
- Roos Mensinga van de Burg. Verkruisenschool
- Kim Vos van de Burg. Verkruisenschool
- Marilyn Dioncre van de Burg. Verkruisenschool
Tegen 10 voor 8 werd er verzameld. Bij het gedenkteken werd door burgemeester Munniksma een krans gelegd samen met drie leerlingen van de basisscholen te weten Kayleigh de Vries (De Parel), Lisanne Lohof (De Parel) en Roos Mensinga (Burg. Verkruisenschool). 

Reactie toevoegen