Margriet Pasma in topvorm op NK masters

Drie dagen lang streed Margriet Pasma om eremetaal in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Masters. De zwemster van De Pinquin kwam uit in de leeftijdscategorie 60-65 jaar. Margriet Pasma kwam zes keer aan de start en behaalde ook zes medailles. Tevens wist Margriet Pasma het Nederlands record op de 200m rugcrawl aan te scherpen voor haar leeftijdscategorie. Ze deed dit in een tijd van 3.16.52.
Goud behaalde Margriet Pasma op maar liefst drie afstanden. In een mooi opgebouwde race haalde ze een eerste plek op de 200m vrij. Tevens was ze Nederlands Kampioen op de 100m rugcrawl. Daarnaast haalde ze goud op de afstand waarop ze een nieuw NR zwom: de 200m rugcrawl. Zilver haalde Margriet Pasma op de langere vrije slag afstanden. Op zowel de 400m als de 800m vrije slag tikte ze vlak achter Ineke Wekers van PSV als tweede aan.
Op de rugcrawl sprint, de 50m, haalde Margriet ten slotte een bronzen medaille. Al met al was het een heel mooi zwemweekend voor Margriet.

Zoals al eerder vermeld kon Henk Slomp helaas niet aan de start komen in verband met een rugblessure. Hij was ook een groot kanshebber voor eremetaal op dit NK.

Reactie toevoegen