“Wie wozzen ‘t nait”

Ingezonden:
Waar hebben wij dat eerder gehoord? Het college van Menterwolde stuurde in januari nog een brief aan de gemeenteraad dat er volgens haar; ‘niets aan de hand’ was!
Dat was de conclusie zonder dat het college de moeite had genomen om met de ambtenaren in gesprek te gaan over de onrust die heerste op het gemeentehuis over de ‘angstcultuur’ on-der de ambtenaren. Waarschijnlijk heb- ben ze alleen gesproken met de 40% (vriendjes) die tevreden waren met de gang van zaken!
Burgemeester Eduard van Zuijlen wist natuurlijk van tevoren wat er in het onderzoeksrapport zou komen te staan; hij koos op tijd het hazepad!
Ook de gemeentesecretaris moest al snel het veld ruimen. En dat terwijl het gehele college natuurlijk verantwoordelijk is voor de ontstane situatie!!
Wethouder Batelaan is al 6 jaar wethouder en Jan Velthuis heeft er al 5 jaar als wethouder en 8 jaar raadslid namens de PvdA opzitten en zij roepen het hardst ; “Wij wisten het niet”!! Hebben zij zitten slapen?
Komen zij alleen op het gemeentehuis om in hun eigen kleine kring te vergaderen of hebben ze ook voeling met het uitvoerend bedrijf ‘Gemeente Menterwolde’!!
De gemeenteraad, die de wethouders heeft benoemd, mag zich nog wel eens flink achter de oren krabben of ze met dit college wel verder willen??

Berend Hooijer

Reactie toevoegen