Rein Munniksma waarnemend burgemeester

Vanaf donderdag 16 april is Rein Munniksma uit Annen waarnemend burgemeester van Menterwolde. De commissaris van de Koning Max van den Berg heeft na overleg met de fractievoorzitters snel de vacature ingevuld die is ontstaan na het plotselinge vertrek van Eduard van Zuijlen. 
Munniksma (64 jaar) is lid van de PvdA. Rein Munniksma was in het verleden burgemeester van de oude gemeente Anloo en de eerste burgervader van Aa en Hunze. In 2007 werd hij namens de PvdA gedeputeerde in Drenthe. Tot de herindeling 1 januari 2018 is hij 1e burger van Menterwolde. Afgelopen donderdag heeft Munniksma kennis gemaakt met de ambtenaren van onze gemeente. 
We hebben de waarnemend burgemeester een aantal vragen voor kunnen leggen om hem wat beter te leren kennen.
 
-Wat was uw reactie toen de commissaris van de Koning Max van den Berg u benaderde voor de burgemeesterspost in Menterwolde?
Hier zeg ik ja op, ook al betekent dit dat ik mijn plannen voor een ontspannen zomer daarmee opzij zet. Dat ging al door mijn hoofd op het moment dat ik hoorde dat Eduard van Zuijlen zijn burgemeesterschap beëindigde.
 
-Wat is het eerste wat bij u opkomt als u aan Menterwolde denkt.
Toch wel dat het in Menterwolde bestuurlijk niet rustig is. Dat krijg je in Annen, waar we wonen, zeker mee.
 
-Hoe goed kent u Menterwolde?
Vanaf 1987 heb ik best regelmatig met de gemeente te maken gehad. Zo werkten we op onderwijsgebied samen. Ook de Agenda voor de Veenkoloniën is een gezamenlijk iets.
 
-Wat denkt u voor Menterwolde te kunnen betekenen.
Dat ik de rol van burgemeester weer oppak. Dat betekent bruggen bouwen waar het kan, maar ook -mee- knopen doorhakken waar het moet.
 
-Wat hoopt u als burgemeester van Menterwolde te bereiken?
Vooral een sfeer te scheppen dat we samen de schouders er onder zetten. Dan kunnen we ook de decentralisatie van de zorg in goede banen leiden. Daar hebben zeker de inwoners belang bij. En al is het vijf voor twaalf; kansen zoeken voor een betere oplossing voor de plaatsing van windmolens. Dat zal niet gemakkelijk zijn. Verder er voor zorgen dat er een goede nieuwe gemeente ontstaat, waar alle dorpen een volwaardige plaats krijgen. Wel met het oog op morgen.
 
-Ziet u voordelen in de samenwerking/ herindeling met Hoogezand-Sappemeer en  Slochteren?
Ja. Goed dat in het gesprek met de fractievoorzitters aan mijn gevraagd is om me hiervoor in te zetten.

Reactie toevoegen