‘Speuren naar sporen van het Woldjerspoor’

Vanaf 11 april is de expositie ‘Speuren naar sporen van het Woldjerspoor’ te zien in Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Al aan het begin van de twintigste eeuw werd behoefte gevoeld aan een spoorverbinding tussen de Woldstreek en de stad Groningen.
De lijn werd aangelegd toen de bloeitijd van de lokaalspoorwegen al voorbij was en is dan ook nooit een succes geweest. Tijdens de expositie maakt de bezoeker een reis van Groningen naar Delfzijl, via het oude tracé van het Woldjerspoor: Beginnend op het Groninger hoofdstation via Roodehaan, Engelbert, Harkstede-Schar- mer, Kolham, Froombosch, Slochteren, Schildwolde-Hellum, Siddeburen, Tjugchem-Meedhuizen en Wei- werd naar Delfzijl.
Het NNTTM exploiteert een trein- en trammuseum in het station van Zuidbroek. In het gerestaureerde stationsgebouw is het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum gevestigd, dat het verhaal presenteert van de ontwikkeling van het spoorwegnet en de tramverbindingen in Noord-Nederland gedurende de afgelopen anderhalve eeuw.

Reactie toevoegen