Concert Nationaal Politie Orkest op 5 mei een

De 4/5 mei commissie Zuidbroek is zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen druk bezig met de voorbereidingen van herdenking en bevrijding. Henk Habing, voorzitter van deze enthousiaste groep mensen, is al sinds jaar en dag naast politieman tevens muzikant en bestuurslid van het Nationaal Politie Orkest. “In het zeer drukke programma in binnen- en buitenland van dit orkest hebben we in nauwe samenwerking met de gemeente Menterwolde het voor elkaar gekregen, dat op 5 mei 2015 (Bevrijdingsdag) dit orkest voor het geven van een bevrijdingconcert naar Zuidbroek komt. 

Deze indrukwekkende avond zal voor elke bewoner van Menterwolde gratis toegankelijk zijn. Als muziekliefhebber adviseer ik dit alvast in uw agenda te blokken”, vertelt Henk Habing enthousiast.
Op een later tijdstip zal in weekblad Tussenklappen in een advertentie duidelijk gemaakt worden hoe laat en waar u moet zijn.
Het Nederlands Politieorkest (NPO) is een symfonisch blaasorkest dat bestaat uit ongeveer 55 muzikanten die werkzaam zijn bij de Nationale politie. Ze zijn afkomstig uit alle Regionale Eenheden in het land. Het NPO werd opgericht in 1995 en is het muzikale visitekaartje van de politie in Nederland. Verder is het orkest met haar bezetting breed inzetbaar en kan vrijwel ieder genre muziek uitvoeren. Het orkest is dan ook een prima instrument om mensen op een andere manier kennis te laten maken met de Nederlandse politie.
Mede door als vertegenwoordiger op te treden op grote nationale en internationale evenementen levert het NPO een belangrijke bijdrage aan de public relations van de Nederlandse politie. Het NPO bestaat uit enthousiaste leden die veel tijd en energie steken in hun hobby. Gemiddeld treedt het orkest ongeveer 25 maal per jaar op. Het is een symfonisch blaasorkest. Symfonisch wil hier niet zeggen dat er strijkinstrumenten van het orkest deel uit maken, doch dat de uitvoering door de instrumentale bezetting symfonisch is getint. Naast de meest voorkomende instrumenten zoals hoorns, bassen, trompetten, trombones, baritons, klarinetten, slagwerk zijn er ook meer specifieke instrumenten, zoals althobo, fagot, piccolo-trompet, strijkbassen, basgitaar, synthesizer, altklarinet en marimba. 
Deze grote verscheidenheid aan muziekinstrumenten maakt het mogelijk dat het NPO zowel symfonisch getinte muziek als bigband muziek ten gehore kan brengen. Uiteraard heeft de harmoniemuziek ook een plaats in het programma evenals de begeleidingsmuziek van solisten. Solisten van naam, zoals Margriet Eshuijs, Denise Jannah, Ernst Daniel Smid, Peter Douglas (de Nederlandse Frank Sinatra) en Lisa Noya. U kunt zich heel eenvoudig overtuigen van de veelzijdigheid van het Nederlands Politie Orkest en wel door het beluisteren van een CD van het NPO. Het gemeentebestuur en commissie Zuidbroek heten u graag van harte welkom op deze prachtige zowel indrukwekkende als spetterende muzikale avond.

Reactie toevoegen