Duif- en dierbenodigdheden DyDa Schothorst

Afgelopen zaterdag 28 maart is er een online webshop geopend in duivenartikelen en dierbenodigdheden in een pand aan de DWM-weg te Veendam. Eigenaar Theo Schothorst is werkzaam als uitvoerder bij Koen Meijer. Hij loopt al een aantal jaren met het idee rond iets voor zichzelf te beginnen. Zijn idee is om de webshop op te zetten, zodat zijn beide zoons Davey (20 jaar) en Dylan (17) dit later over kunnen nemen.
Muntendammer Theo Schothorst noemt zichzelf een echte ‘duivenman’. “Mijn grootste passie vanaf mijn 8e jaar”, vertelt hij. “Hier in de buurt is er voor de duivensport weinig te krijgen. Voor hoge prestaties is een goede gezondheid en een uitstekende conditie heel belangrijk. Dat zijn de basisvoorwaarden. Ik verkoop hier verschillende soorten voeding en voedingssupplementen voor de duiven. Er zijn vele soorten duivenvoeders in de handel. Daarbij heeft men de keuze tussen voeders geschikt voor te vliegen, voor de rui, voor de kweek, enzovoort. Duiven die op vluchten 100 - 1200 kilometer vliegen leveren hoge prestaties. En dan hebben ze ook wat extra’s nodig. Ze dienen voor een wedvlucht in een optimale conditie te wor- den gebracht. Hiervoor heb ik allerlei soorten voedingssupplementen en vitamines (b.v. ijzer, omega-3, knoflook, enz.) in de webshop te koop”, vertelt Schothorst. 
Handelsonderneming DyDa Schothorst is uw meest complete dierenwinkel online. U vindt er dierenartikelen voor al uw huisdieren. Denk aan benodigdheden voor de hond, kat, vogels, knaagdieren, paard, geit en nog veel meer. Naast artikelen als voeding kunt u hier ook terecht voor halsbanden, kooien en voederbakken voor uw huisdier. De bekende merken als Johnson Petfoods, een bedrijf met een (internationale) ervaring in de huisdierbranche en een mooie hondenlijn, volgens Schothorst zijn ook bij DyDa Schothorst  te verkrijgen. Verder artikelen van leverancier Jaap Koehoorn (duivenproducten). De Handelsonderneming heeft een webshop met als extra een haal- en breng service; in overleg. Wilt u meer weten; kijk op de website. 

Reactie toevoegen