Judoka’s Judo Ryu en Tan Ren Jutsu succesvol in Duitsland

Vrijdag 20 maart reisden 2 busjes vol judoka’s af naar het duitse Altentreptow. Dit ligt ongeveer 150 km ten noorden van Berlijn. Zaterdag 21 maart stond de klasse -13 jaar en en -17 jaar op het programma. In de -13 kwamen Luna Arends, Yanniek Pool, Cindy Oost, Cameron Lutje en Mi-lan de Klein op de mat. De judoka’s kwamen pittige tegenstanders tegen maar wisten toch vele partijen naar hun hand te zetten.
Dit resulteerde in een 1e prijs voor Luna Arends, een tweede prijs voor Yanniek Pool en Milan de Klein en een 3e prijs voor Cindy Oost. Cameron Lutje viel net niet in de prijzen. Luna Arends won bij de meisjes ook nog de prijs voor technisch beste judoka.
 
In de -17 kwamen Rik Fissering (13 jaar), Isa Heideveld (13 jaar), Esmee Vos (12 jaar) en Savannah Lutje (13 jaar) op de mat. Rik Fissering behaalde een 1e prijs, Savannah Lutje en Isa Heideveld namen een 2e prijs mee naar huis en Esmee Vos werd 3e. Een prima prestatie voor deze 12- en 13-jarige judoka’s. In deze klasse haalden we als club nog de 3e prijs als beste presterende club.
 
Zondag 22 maart kwamen de onder 15 jaar en senioren op de mat. 
In de -15 kwamen Rik Fissering, Milan de Klein, Isa Heideveld, Savannah Lutje, Esmee Vos, Mike Oost en Julian Grave op de mat. De judoka’s leverden hier een pittige strijd en hadden moeite met de andere regels. Zo mochten bijvoorbeeld verwurgingen niet maar armklemmen wel. Isa Heideveld haalde een mooie 1e prijs! Voor de 10-jarige Milan de Klein en Esmee Vos was er een 2e prijs, Rik Fissering en Savannah Lutje haalden een 3e prijs. Isa Heideveld mocht de prijs voor technisch beste judoka in ontvangst nemen en er werd ook nog een 3e prijs voor beste presterende club binnengesleept!
 
Hierna mochten de senioren laten zien wat zij waard wa-ren. De heren lieten goed judo zien en dit resulteerde in een 3e prijs voor Roan van der Heide, Elwin Johannes, Maurice Mante en Jeroen ter Veer.
 
Vermoeid maar terug kijkend op een zeer geslaagd toernooi keerden de Oost- Groninger judoka’s met maar liefst 21 prijzen weer naar huis!

Reactie toevoegen