Actie “Een Warm Aanbod”

Woonstichting Groninger Huis is in het najaar van 2013 van start gegaan met een eenmalige duurzaamheidsactie “Een Warm Aanbod”. Huurders konden zich aanmelden voor een pakket aan energiemaatregelen. Binnen drie weken bereikten wij de limiet van 350 aanmeldingen.  In september 2013 kon worden gestart met de werkzaamheden.
De energie maatregelen
Met een investering van ruim € 1 miljoen hebben wij er voor gezorgd dat maar liefst  350 woningen, energiezuinig zijn gemaakt. Dit is gerealiseerd door het aanbrengen van vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en dubbel glas. Dit alles voor slechts € 4,- huurverhoging per maand per maatregel. De werkzaamheden zijn in de zomer van 2014 afgerond. 
 
Het resultaat
Ons Warm Aanbod heeft er toe geleid dat de deelnemende woningen twee tot drie energielabels zijn verbeterd van gemiddeld energielabel D naar B. Dat zorgt niet alleen voor lagere energielasten maar ook voor meer wooncomfort.  En dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor ons milieu! Daar zijn we trots op.
 
Het vervolg
Een Warm Aanbod was een eenmalige actie. Vanwege het succes onderzoekt Groninger Huis echter andere acties in het kader van duurzaamheid. Wij houden u van deze ontwikkelingen op de hoogte via onze website.

Reactie toevoegen