Noorder Gitaar Dag groot succes!

Zaterdag 7 maart vond in Zuidbroek de vierde editie plaats van de Noorder Gitaar Dag, een beurs voor gitaren en alles wat daar mee te maken heeft.  Deze beurs werd voor het eerst georganiseerd in 2012 in het Muziekgebouw aan de Heiligelaan, maar bleek na het eerste jaar al zo’n groot succes dat de organisatie na de tweede, ook zeer succesvolle editie in 2013, vorig jaar verhuisde naar De Broeckhof.
Daar wisten toen 600 bezoekers de beurs te vinden, dit jaar waren het er maar liefst 850 en daarmee mag de Noorder Gitaar Dag tot één van de grootste gitaarbeurzen in Nederland worden gerekend! De ruim 53 standhouders, afkomstig uit heel Nederland, Duitsland en België trakteerden de bezoekers op een keur aan gitaren, versterkers, accessoires en verder vonden er talloze demonstraties plaats en waren er optredens van meestergitarist Harald Koll en  gitarist Ruben Hoeke, die onlangs weer werd verkozen tot de beste R&B-gitarist van de Benelux en die optrad met een gelegenheidsband bestaande uit bassist Ad Anthonisse en drummer Coos Grevelink.
De beurs krijgt inmiddels heel veel landelijke aandacht, maar om het lokale belang te onderstrepen was o.a. RTV Noord de hele ochtend live aanwezig met presentator Marcel Nieuwenweg.
De organisatie is zeker van plan om volgend jaar, als het eerste lustrum wordt gevierd, met een aantal extra bijzondere zaken te ko- men. De volgende Noorder Gitaar Dag zal waarschijnlijk plaatsvinden op 5 maart 2016.

Reactie toevoegen